Wij zijn het Vangnet Bijzondere Situaties


Aangenaam kennis te maken

Dat het Vangnet Bijzondere Situaties onafhankelijk is, betekent dat we hulp kunnen bieden buiten de kaders van bestaande regelingen en organisaties. Het vangnet is niet afhankelijk van andere instanties. Onze professionals staan naast de mensen die zij helpen en maken samen met hen een plan om ervoor te zorgen dat deze mensen zélf weer verder kunnen met hun leven.

De commissie die aan het hoofd staat van het Vangnet Bijzondere Situaties beoordeelt en besluit over de aanvragen die binnenkomen. De commissie bestaat uit de drie onafhankelijk deskundigen die u hieronder ziet.

Voor het Vangnet Bijzondere Situaties werken meerdere casemanagers en zaakwaarnemers, die samen met inwoners tot een oplossing komen. Deze professionals hebben een achtergrond in de medische, psychische, juridische of financiële dienstverlening. Ze werken nauw samen met andere organisaties binnen hun vakgebied en binnen het aardbevingsdossier.

Janny Vlietstra

Janny Vlietstra is voorzitter van de Commissie Bijzondere Situaties. Daarnaast is ze bestuurlijk betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties. Ze is voormalig burgemeester en Eerste Kamerlid.

Egberdien ten Brink-de Vries

Egberdien ten Brink-de Vries is oud- directeur van een sociale dienst en sociale werkvoorziening in het aardbevingsgebied. Ze is lid van de deskundigenadvies-commissie van SNN voor het Just Transition Fund.

Noor van Leeuwen-Seelt

Noor van Leeuwen-Seelt is oud-directeur P&O van het UMCG en actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en werken.

Alexander van Drooge

Anja Zoer

Coosje Klootwijk

Coralie Schanssema

Diana Feringa

Engelina Eissens

Esli van den Berg

Esther Datema

Hans Sauerborn

Henk Wielinga

Jitske Schaafsma

Joanneke de Leeuw

Peronne Burggraaf

Lizan Hylarides

Wim Benneker

Sepp van de Pauvort

Willem Swaak

© 2023 Vangnet Bijzondere Situaties – Powered by XSbyte